Fingerprints touchsensor integrerad för första gången av en indisk OEM

Pressmeddelande
12 april 2017

Fingerprints touchsensor integrerad för första gången av en indisk OEM

Den indiska OEM:en Micromax lanserade nyligen sin senaste smartphone, med det världsledande biometribolaget Fingerprints touch-sensor FPC1035. Det här är första gången som en av Fingerprints lösningar har integrerats av en indisk OEM.

”Det här är ett väldigt starkt tecken på Fingerprints marknadsposition och vår förmåga att utöka vår globala räckvidd. Indien är just nu den tredje största, och snabbast växande smartphonemarknaden i världen. Vi har lokal försäljning och support på plats i Indien vilket ger oss en uppenbar konkurrensfördel på den här snabbrörliga marknaden”, säger Ted Hansson, Senior Vice President, Business Line Mobile, på Fingerprint Cards.

”Vi är stolta över att leverera en av våra bästa touchsensorer, vår FPC1035, till denna smartphone. Den här Micromax-smartphonen har en särskild inriktning på säkerhet. Den har ett dual-system som erbjuder användaren ett parallellt personligt utrymme som inte syns på skrivbordet, utan som användaren enbart kan få tillgång till genom fingeravtrycksidentifiering. Fler säkerhetslösningar som är inkluderade i denna smartphone är bland annat kryptering av telefonsamtal, meddelanden och WeChat”, avslutar Ted Hansson, Senior Vice President, Business Line Mobile, på Fingerprint Cards.


För mer information, kontakta:

Press office, Fingerprint Cards AB (publ)
Tel: +46(0)10-172 00 20 E-mail: [email protected]    

Investor Relations, Fingerprint Cards AB (publ)
Tel: +46(0)10-172 00 10 E-mail: [email protected]

 

Om Fingerprint Cards AB (FPC)

Fingerprint Cards AB (FPC) är ett högteknologiskt börsnoterat företag som utvecklar, producerar och marknadsför biometrisk teknologi, som genom analys och matchning av individers unika fingermönster fastställer den personliga identiteten. Det möjliggör säker och bekväm hantering för användaren utan behov av lösenord eller pinkoder. FPC:s teknik erbjuder världsledande fördelar och inkluderar unik bildkvalitet, extrem robusthet, låg strömförbrukning och kompletta biometriska system. Med dessa fördelar och i kombination med mycket låga tillverkningskostnader kan tekniken implementeras i volymprodukter såsom mobiler, tablets och biometriska kort där kraven på dessa egenskaper är extremt höga. FPC:s teknik är sedan tidigare väl beprövad inom ett antal applikationsområden.

Informationen är sådan som Fingerprint Cards AB (publ) är skyldigt att offentliggör enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, den 12 april 2017, klockan 13.00 (CET).

Viktig information
Utgivning, publicering eller distribution av detta pressmeddelande i vissa jurisdiktioner kan vara föremål för restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att förvärva eller teckna några värdepapper i Fingerprint Cards i någon jurisdiktion.

Pressmeddelande (pdf)