Fingerprints touchsensor med i Qikus nya smartphone 360 F5

Pressmeddelande
13 april 2017

Fingerprints touchsensor med i Qikus nya smartphone 360 F5

Det världsledande biometribolaget Fingerprint Cards (Fingerprints) touchsensor FPC1245 finns med i Qikus nya smartphone 360 F5, med Spreadtrum-plattform.

”Vi är alltid glada över att få se nya produktlanseringar från våra kunder. Den här produkten är framförallt viktig eftersom det är den första enheten som är baserad på Spreadtrum-plattformen, med en fingeravtryckssensor från Fingerprints. Spreadtrum är en stor leverantör av mobila plattformar, som även är väldigt stark inom lågkostnadssegmentet”, säger Ted Hansson, Senior Vice President, Business Line Mobile, på Fingerprints.

”Den här lanseringen är ett resultat av vårt ökade fokus på vårt tier 2- och tier 3-erbjudande”, avslutar Ted Hansson, Senior Vice President, Business Line Mobile, på Fingerprints.  

Qiku 360 F5 är den tjugonde telefonen som har lanserats med Fingerprints branschledande touchsensor FPC1245, och den första som är baserad på Spreadtrum-plattformen. Qiku F5 är den senaste generationen av produktlinjen ”F”, som består av en serie kostnadseffektiva smartphones. Telefonen inkluderar Fingerprints touchfunktioner FPC OneTouch®, FPC EvoTouch(TM), FPC TouchNroll(TM) och FPC 360Touch(TM).

Kinesiska Qihoo 360 som är en stor aktör inom internetsäkerhet, noterat på Nasdaq, är den största ägaren av smartphone-varumärket Qiku.

För mer information, kontakta:

Press office, Fingerprint Cards AB (publ)
Tel: +46(0)10-172 00 20 E-mail: [email protected]    

Investor Relations, Fingerprint Cards AB (publ)
Tel: +46(0)10-172 00 10 E-mail: [email protected]


Om Fingerprint Cards AB (FPC)

Fingerprint Cards AB (FPC) är ett högteknologiskt börsnoterat företag som utvecklar, producerar och marknadsför biometrisk teknologi, som genom analys och matchning av individers unika fingermönster fastställer den personliga identiteten. Det möjliggör säker och bekväm hantering för användaren utan behov av lösenord eller pinkoder. FPC:s teknik erbjuder världsledande fördelar och inkluderar unik bildkvalitet, extrem robusthet, låg strömförbrukning och kompletta biometriska system. Med dessa fördelar och i kombination med mycket låga tillverkningskostnader kan tekniken implementeras i volymprodukter såsom mobiler, tablets och biometriska kort där kraven på dessa egenskaper är extremt höga. FPC:s teknik är sedan tidigare väl beprövad inom ett antal applikationsområden.

Informationen är sådan som Fingerprint Cards AB (publ) är skyldigt att offentliggör enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, den 11 april 2017, klockan 11.00 CET.

Viktig information
Utgivning, publicering eller distribution av detta pressmeddelande i vissa jurisdiktioner kan vara föremål för restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att förvärva eller teckna några värdepapper i Fingerprint Cards i någon jurisdiktion.

Pressmeddelande (pdf)