Fingerprint Cards inleder samarbete med Qualcomm för att integrera kapacitiv fingeravtrycksteknologi inom Qualcomms Snapdragon mobilplattformar inom låg- och mellankostnadssegmenten

Pressmeddelande
21 juli, 2017

Fingerprint Cards inleder samarbete med Qualcomm för att integrera kapacitiv fingeravtrycksteknologi inom Qualcomms Snapdragon mobilplattformar inom låg- och mellankostnadssegmenten

Det världsledande biometribolaget Fingerprint Cards (Fingerprints(TM)) och Qualcomm Technologies Inc., dotterbolag till amerikanska Qualcomm Incorporated, presenterar idag ett samarbete. Samarbetet innebär att Fingerprints kapacitiva touchsensor FPC1028 förhandsintegreras i Qualcomm® Snapdragon(TM) mobilplattformar så som 435, 430, 427 och 425, samt i 210 och 212.

Kombinationen av Qualcomm Technologies branschledande mobila plattformar och Fingerprints kapacitiva biometriska fingeravtryckslösningar möjliggör ett smidigt och bekvämt erbjudande med fokus på användarupplevelsen. Smartphonetillverkare (OEM:s) får i och med detta samarbete, tillgång till förhandsintegrerad fingeravtrycksteknologi i mobilplattformarna Snapdragon 400 och Qualcomm 200. Fingerprints touchsensor FPC1028 är mobilmarknadens minsta och mest kostnadseffektiva fingeravtrycksensor, optimerad för både framsides- och baksidesintegration och därmed också anpassningsbar för ett brett spektrum av mobila enheter. FPC1028 är förintegrerad för biometrisk säkerhet och utvecklad för mobila enheter inom låg- och mellankostnadssegmenten.
                                                                         
”Vi ser fram emot att samarbeta med Qualcomm Technologies som är en branschledande aktör inom mobilteknologi. Tillsammans kommer vi kunna erbjuda våra kunder en fingeravtryckssensorlösning för smartphones i låg- och mellankostnadssegmenten. Vi tror att samarbetet kommer att snabba på tillväxten för andelen mobila enheter utrustade med fingeravtrycksensorer inom låg- och mellankostnadssegmenten över hela världen. Vår strategi är att vara marknadsledande inom alla våra segment, så detta är helt i linje med vår kommunicerade plan. Vi förväntar oss att de första produkterna kommer att finnas tillgängliga på marknaden under andra halvåret 2017,” säger Christian Fredrikson, vd på Fingerprints.

”Både Qualcomm Technologies och Fingerprint Cards delar visionen att erbjuda attraktiva och konkurrenskraftiga kapacitiva biometriska lösningar för enheter inom låg- och mellankostnadssegmenten. Synergierna av samarbetet innebär därmed att kunderna kan differentiera sina erbjudanden till attraktiva prisnivåer.”, säger Kedar Kondap, Vice President, Product Management på Qualcomm Technologies Inc.

För mer information, kontakta:
Press office, Fingerprint Cards AB (publ)
Tel: +46(0)10-172 00 20 E-mail: [email protected]    

Investor Relations, Fingerprint Cards AB (publ)
Tel: +46(0)10-172 00 10 E-mail: [email protected]

Om Fingerprint Cards AB (Fingerprints)

Fingerprint Cards AB, Fingerprints, är det ledande globala biometribolaget med svenska rötter vars mission är att leda utvecklingen av biometrisk interaktion som möjliggör individens bekvämlighet och integritet. Nyttan bevisas dagligen i miljontals enheter genom miljardtals sensortryckningar av användare som är sin egen nyckel – med andra ord; with a human touch. Fingerprints utvecklar biometrisystem bestående av sensorer, algoritmer, programvara samt paketeringsteknologier. Framgången bygger på produktutveckling med en teknisk spetskompetens i framkant som resulterar i världsledande produkter vad gäller säkerhet, användarvänlighet och prestanda. Nuvarande produktutbud består till största del av fingeravtryckssensorer och kunderna är framför allt företag som tillverkar smartphones och tablets där bolaget är marknadsledare. I takt med att användningen av biometriska lösningar ökar, verkar Fingerprints för att bredda erbjudandet med fler biometrimetoder, eller modaliteter, och att lösningarna ska återfinnas även i andra marknadssegment som smartcards, PC, fordon och internetuppkopplade enheter (IoT). Fingerprints är börsnoterat på Nasdaq Stockholm (FING B). Bolaget har haft en stark tillväxt och omsatte år 2016 6 638 Mkr med en rörelsemarginal på 39 procent. Huvuddelen av de mer än 400 sysselsatta finns i Sverige men bolaget har kontor i hela världen, från Shanghai till Silicon Valley.

Om Qualcomm Technologies, Inc.

Qualcomm och Snapdragon är registrerade varumärken hos Qualcomm Incorporated, i USA och i andra länder. Qualcomm Snapdragon är en produkt av Qualcomm Technologies, Inc.

Viktig information
Utgivning, publicering eller distribution av detta pressmeddelande i vissa jurisdiktioner kan vara föremål för restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att förvärva eller teckna några värdepapper i Fingerprint Cards i någon jurisdiktion.

Pressmeddelande 20170721 (pdf)