Den första produktlanseringen med Fingerprints touchsensor FPC1028

Pressmeddelande
25 september 2017

Den första produktlanseringen med Fingerprints touchsensor FPC1028

Det världsledande biometribolaget Fingerprints touchsensor FPC1028 är integrerad i Huaweis nya smartphone Maimang 6. Det här är den första produktlanseringen med FPC1028, marknadens mest kostnadseffektiva touchsensor med hög prestanda.

”Det glädjer mig att vår branschledande teknik är integrerad i den här telefonen. Detta är den första kommersiella smartphonelanseringen med FPC1028. Vi har återigen blivit valda av Huawei och fortsätter vår starka och långa relation med en av de största aktörerna i branschen”, säger Ted Hansson, SVP, Business Line Mobile, på Fingerprints.


Kort om FPC1028
Genom lanseringen av FPC1028 har Fingerprints möjliggjort för smartphonetillverkare att integrera en kostnadseffektiv touchsensor med utmärkt prestanda. Det här är helt i enlighet med bolagets strategi att ytterligare bredda sitt erbjudande. Touchsensorn FPC1028 är Fingerprints mest kostnadseffektiva. Den lägre tillverkningskostnaden beror på en mindre sensoryta och den totala systemlösningen. Kombination av dessa två bidrar till att minska kostnaden för att integrera sensorn i en fingeravtryckssensormodul.

För ytterligare information, kontakta gärna:
Ted Hansson, SVP, Business Line Mobile, Fingerprints

Investor Relations, Fingerprints
Tel: +46(0)10-172 00 10 E-mail: [email protected]

Presscenter, Fingerprints
Tel: +46(0)10-172 00 20 E-mail: [email protected]    
    

 

Om Fingerprint Cards AB (Fingerprints)

Fingerprint Cards AB, Fingerprints, är det ledande globala biometribolaget med svenska rötter vars mission är att leda utvecklingen av biometrisk interaktion som möjliggör individens bekvämlighet och integritet. Nyttan bevisas dagligen i miljontals enheter genom miljardtals sensortryckningar av användare som är sin egen nyckel – med andra ord; with a human touch. Fingerprints utvecklar biometrisystem bestående av sensorer, algoritmer, programvara samt paketeringsteknologier. Framgången bygger på produktutveckling med en teknisk spetskompetens i framkant som resulterar i världsledande produkter vad gäller säkerhet, användarvänlighet och prestanda. Nuvarande produktutbud består till största del av fingeravtryckssensorer och kunderna är framför allt företag som tillverkar smartphones och tablets där bolaget är marknadsledare. I takt med att användningen av biometriska lösningar ökar, verkar Fingerprints för att bredda erbjudandet med fler biometrimetoder, eller modaliteter, och att lösningarna ska återfinnas även i andra marknadssegment som smartcards, PC, fordon och internetuppkopplade enheter (IoT). Fingerprints är börsnoterat på Nasdaq Stockholm (FING B). Bolaget har haft en stark tillväxt och omsatte år 2016 6 638 Mkr med en rörelsemarginal på 39 procent. Huvuddelen av de mer än 500 sysselsatta finns i Sverige men bolaget har kontor i hela världen, från Shanghai till Silicon Valley.

Informationen lämnades för offentliggörande, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, den 25 september 2017, klockan 11.00 CEST.  

Viktig information
Utgivning, publicering eller distribution av detta pressmeddelande i vissa jurisdiktioner kan vara föremål för restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att förvärva eller teckna några värdepapper i Fingerprint Cards i någon jurisdiktion.

Pressmeddelande_25 september 2017 (pdf)