Fingerprints samarbetar med NXP i ett teknologiskt genombrott för kontaktlösa biometriska betalkort

Pressmeddelande
31 oktober 2017

Världsledande biometribolaget Fingerprint Cards (Fingerprints(TM)) är stolt över att samarbeta med NXP® Semiconductors i deras nya högpresterande kontaktlösa teknologiska genombrott för fingeravtryck-på-kort.

Med en marknad på fyra miljarder smarta kort årligen, varav 50 procent är kontaktlösa, kan fördelarna med biometri bli mycket stora för att öka säkerheten utan att kompromissa vad gäller hastighet eller användarvänlighet.

NXP är en ledare inom säkra anslutningslösningar för inbyggda applikationer och är en nyckelleverantör av de så kallade ”Secure Elements” (SEs) som används i dagens moderna betalkort.

Samarbetet innebär ytterligare en viktig milstolpe för Fingerprints i verkställandet av dess smarta kort-strategi. Företaget befäster sin ledande position som leverantör av biometriska lösningar.

”Vi valde Fingerprints sensorteknologi eftersom de är ledande inom fingeravtryckssensorer med beprövad och marknadsledande strömförbrukningsprestanda. Detta möjliggör för vår lösning att vara kontakt- och batterilös”, säger Philippe Dubois, General Manager of Payment, på NXP Semiconductors.

För att säkerställa lägre inträdeshinder för korttillverkare behöver NXPs säkra autentiseringslösning för kort inte något batteri och passar lätt i vanliga korttillverkningsutrustningar som en del av ekosystemet för betalningar. Kort med autentisering av fingeravtryck är helt kompatibla med befintliga EMVCo point-of-sales-system (POS).

”Samarbete är det viktigaste i ekosystemet för smarta kort. NXP är en ledande leverantör till smarta kort. Tillsammans strävar vi efter att avancera på marknaden för smarta korttillverkare av nästa generations betalkort”, säger Thomas Rex, SVP, Business Line Smartcards, på Fingerprints.

För att läsa mer om NXP, vänligen besök: www.nxp.com

För att läsa mer om Fingerprints smarta kortslösningar, vänligen besök: https://www.fingerprints.com/solutions/smart-cards/

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Thomas Rex, Senior Vice President, Business Line Smartcards på Fingerprints

Investor Relations, Fingerprint Cards AB (publ)
+46(0)10-172 00 30
[email protected]

Presscenter, Fingerprint Cards AB (publ)
+46(0)10-172 00 20
[email protected]    

 

Om Fingerprint Cards AB (Fingerprints)

Fingerprint Cards AB, Fingerprints, är det ledande globala biometribolaget med svenska rötter vars mission är att leda utvecklingen av biometrisk interaktion som möjliggör individens bekvämlighet och integritet. Nyttan bevisas dagligen i miljontals enheter genom miljardtals sensortryckningar av användare som är sin egen nyckel – med andra ord; with a human touch. Fingerprints utvecklar biometrisystem bestående av sensorer, algoritmer, programvara samt paketeringsteknologier. Framgången bygger på produktutveckling med en teknisk spetskompetens i framkant som resulterar i världsledande produkter vad gäller säkerhet, användarvänlighet och prestanda. Nuvarande produktutbud består till största del av fingeravtryckssensorer och kunderna är framför allt företag som tillverkar smartphones och tablets där bolaget är marknadsledare. I takt med att användningen av biometriska lösningar ökar, verkar Fingerprints för att bredda erbjudandet med fler biometrimetoder, eller modaliteter, och att lösningarna ska återfinnas även i andra marknadssegment som smartcards, PC, fordon och internetuppkopplade enheter (IoT). Fingerprints är börsnoterat på Nasdaq Stockholm (FING B). Huvuddelen av de mer än 500 sysselsatta finns i Sverige men bolaget har kontor i hela världen, från Shanghai till Silicon Valley.

Viktig information
Utgivning, publicering eller distribution av detta pressmeddelande i vissa jurisdiktioner kan vara föremål för restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att förvärva eller teckna några värdepapper i Fingerprint Cards i någon jurisdiktion.

PR NXP_SVE171031 (pdf)