Fingerprint Cards AB meddelar förändringar i ledningsgruppen

  • Pernilla Lindén har utsetts till Chief Financial Officer (CFO) och tillträder den 7 juni 2018.
  • Hassan Tabrizi lämnar rollen som tillförordnad CFO och sin plats i Fingerprints ledningsgrupp den 6 juni 2018.
  • Jan Johannesson lämnar rollen som Senior VP Strategy and Corporate Development och sin plats i Fingerprints ledningsgrupp den 30 juni 2018.

Fingerprints har utsett Pernilla Lindén till ny CFO och medlem av Fingerprints ledningsgrupp, med tillträde den 7 juni 2018. Pernilla har lång erfarenhet inom finansiell rapportering, regelefterlevnad och affärsplanering. Hon kommer närmast från Mölnlycke Health Care, där hon varit verksam sedan 2007, som VP Finance Commercial och dessförinnan som tillförordnad CFO. Pernilla har en kandidatexamen i företagsekonomi från Handelshögskolan i Göteborg.

”Pernilla kommer att bidra till vår finansiella strategi och vårt ledarskapsarbete i stöttningen av nuvarande och framtida utveckling”, säger Christian Fredrikson, vd och koncernchef på Fingerprints.

Hassan Tabrizi lämnar rollen som interim CFO på eget initiativ för ett nytt uppdrag utanför bolaget. Hassan tillträdde som tillförordnad CFO i april 2017 och har sedan dess haft ett starkt fokus på finansiell rapportering och bolagsstyrning.

Jan Johannesson lämnar, på eget initiativ, rollen som Senior VP Strategy and Corporate Development för att ta sig an nya utmaningar efter en lång och framgångsrik karriär på Fingerprints. Han har haft ett antal ledande befattningar inom företaget och varit en del av ledningsgruppen sedan 2013.

”Hassans engagemang har varit mycket värdefullt under en intensiv period. Jan har varit värdefull för företaget under sina många år, och särskilt central i utvecklingen av Fingerprints långsiktiga strategi, viktiga förvärv och betydande licensavtal. Jag vill tacka både Hassan och Jan för deras engagemang, ledarskap och insatser och önska dem lycka till i framtiden”, säger Christian Fredrikson.

För information, vänligen kontakta:

Christian Fredrikson, vd och koncernchef

 

Press:
+46(0)10-172 00 20
[email protected]

 

Om Fingerprints
Fingerprint Cards AB, Fingerprints, är det ledande globala biometribolaget med svenska rötter vars mission är att leda utvecklingen av biometrisk interaktion som möjliggör individens bekvämlighet och integritet. Nyttan bevisas dagligen i miljontals enheter genom miljardtals sensortryckningar av användare som är sin egen nyckel – med andra ord; with a human touch. Fingerprints utvecklar biometrisystem bestående av sensorer, algoritmer, programvara samt paketeringsteknologier. Framgången bygger på produktutveckling med en teknisk spetskompetens i framkant som resulterar i världsledande produkter vad gäller säkerhet, användarvänlighet och prestanda. Nuvarande produktutbud består till största del av fingeravtryckssensorer och kunderna är framför allt företag som tillverkar smartphones och tablets där bolaget är marknadsledare. I takt med att användningen av biometriska lösningar ökar, verkar Fingerprints för att bredda erbjudandet med fler biometrimetoder, eller modaliteter, och att lösningarna ska återfinnas även i andra marknadssegment som smartcards, PC, fordon och internetuppkopplade enheter (IoT). Fingerprints är börsnoterat på Nasdaq Stockholm (FING B).
 
180320 - Mgmt change March 2018_SV_Final (pdf)