Fingerprint Cards AB (publ) meddelar förändringar i ledningsgruppen

På grund av personliga skäl kommer Pernilla Lindén inte att tillträda som Fingerprints CFO den 7 juni 2018 såsom tidigare kommunicerat. En rekryteringsprocess av ny CFO har påbörjats.

Fingerprints nuvarande koncernredovisningschef Ylva Blomén kommer att tillträda som tillförordnad CFO den 7 juni 2018. Ylva tillträdde sin nuvarande tjänst som koncernredovisningschef i mars 2016. Hon har gedigen erfarenhet av ekonomistyrning från flertalet ledande befattningar, och har bland annat tjänstgjort som CFO på Serneke, som Group Financial Controller på Hexpol och som Site Controller på SCA/Essity.

För information, vänligen kontakta:

Christian Fredrikson, vd och koncernchef

 

Investor Relations:
+46(0)10-172 00 10
[email protected]

 

Press:
+46(0)10-172 00 20
[email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Fingerprints
Fingerprint Cards AB, Fingerprints, är det ledande globala biometribolaget med svenska rötter vars mission är att leda utvecklingen av biometrisk interaktion som möjliggör individens bekvämlighet och integritet. Nyttan bevisas dagligen i miljontals enheter genom miljardtals sensortryckningar av användare som är sin egen nyckel – med andra ord; with a human touch. Fingerprints utvecklar biometrisystem bestående av sensorer, algoritmer, programvara samt paketeringsteknologier. Framgången bygger på produktutveckling med en teknisk spetskompetens i framkant som resulterar i världsledande produkter vad gäller säkerhet, användarvänlighet och prestanda. Nuvarande produktutbud består till största del av fingeravtryckssensorer och kunderna är framför allt företag som tillverkar smartphones och tablets där bolaget är marknadsledare. I takt med att användningen av biometriska lösningar ökar, verkar Fingerprints för att bredda erbjudandet med fler biometrimetoder, eller modaliteter, och att lösningarna ska återfinnas även i andra marknadssegment som smartcards, PC, fordon och internetuppkopplade enheter (IoT). Fingerprints är börsnoterat på Nasdaq Stockholm (FING B).
 
180529 - CFO_SV (pdf)