1

Paul Kwong

Sales och customer projects, stationerad i Taiwan
Jag började på FPC i juli 2013 efter att ha introducerats av en kollega. Fingeravtrycksteknologin var då ett nytt område och kunderna var avvaktande. Vi kände oss som pionjärer då, vi var få medarbetare och det fanns bara Apple och vi på FPC som jobbade med teknologin. Utvecklingen har gått snabbt, nu efterfrågar alla våra tjänster. Kundrelationerna är betydligt fler, nu är jag kundansvarig för 2-3 kunder. Som säljare upplever jag ett stort ansvar att kunna svara upp mot dem. Det är då skönt att ha kollegor till vilka starka band har utvecklats. Vi arbetar intensivt och är kopplingen mellan kund och FPC i Sverige.

Förutom att få kraft från mina kollegor hämtar jag också kraft från min familj. Ibland kan det vara skönt att koppla ur och av helt och ta familjen på camping i bergen dit inget mobilnät når.

2

Bill Gallione

Landschef USA
Jag började på FPC för två år sedan och har byggt upp ett sälj- och supportteam här i San José, USA. Jag har varit i Silicon Valley i 19 år. Att jobba för FPC här är fantastiskt, alla vill prata med oss. Den tillväxt vi upplevt är exceptionell och långt mer dramatisk än jag hade väntat mig. Att då jobba hårt är lätt, tiden går fort. Vi pratar med stora aktörer som Microsoft och Google samtidigt som intresset fortsätter att växa från fler. Vi erbjuder inte bara en produkt utan en differentieringsmöjlighet med användarvänlighet för våra kunder.
Jag är väldigt passionerad i mitt arbete och FPC. Det finns så mycket mer att göra, dygnet runt i stort sett. På morgonen pratar jag med Sverige, under dagen med alla mina kontakter här i USA och på kvällen med Asien.

Jag är en stor sportälskare och ser positiva liknelser med mitt jobb – att vilja vinna blir smittsamt.

3

Irina Åström

Projektledare produktutveckling i Malmö
Jag fick upp ögonen för FPC för drygt tre år sedan, här ville jag jobba. Ett halvårs mailande till bolaget gav resultat och jag fick mitt drömjobb. Min roll som projektledare inom produktutveckling är en kombination av teknikutveckling och att leda människor. Vi utvecklar ständigt både våra processer och produkter. Tempot är högt och utmanande med daglig problemlösning. Den platta organisationen underlättar med ett öppet och lösningsorienterat arbetsklimat. Kollegorna är hjälpsamma och det råder en positiv attityd. Min familj ger mig tillfälle till naturliga pauser i arbetstankarna.

Kortare tankepauser från jobbet tas också genom att träna i grupp tillsammans med kollegorna på luncherna.

4

Cairong Chen

Produktutvecklare inom packaging i Göteborg
Mitt jobb går mycket ut på att säkerställa en produkts funktionalitet innan den når marknaden. Under mina två år på FPC har mina arbetsuppgifter och mitt ansvar ständigt utvecklats. Samarbete med de andra produktutvecklingsteamen sker löpande. Vi är alla på FPC beroende av varandras insatser. Det är som ett pussel och jag upplever att vi verkligen samarbetar för att nå resultat. Hjälpsamma kollegor med positiv inställning och entusiasm skapar en unik FPC-anda. Trots mycket arbete upplever jag också att jag som småbarnsförälder kan balansera arbete och hemliv. Arbetet blandas med trevligt umgänge med mina kollegor.

Vi tar gärna en fika tillsammans och på fredagar har vi gemensam lunch i teamet.